Illegitimate

Aurora
"Aurora"

VH17-076-0075

belgianpuoliverinen (bwp), tamma, 159cm
s. 07.09.2017, 8v.
esteratsastus, re 150cm
kasvattaja Auriane Barthet, BE
omistaja Helo (VRL-13822)

13.01.2018 Superior Grade (79,444 %) 7 / 9.5 / 9 / 9.5 / 9 / 8.5 / 3.5 / 6 / 9.5
i. Anton evm
mkm, bwp, 166cm
ii. André evm
mkm, sf, 168cm
iii. Amand evm
iie. Aurélie evm
ie. Mariette evm mrn, bwp, 159cm
iei. Martial evm
iee. Henriette evm
e. Anne-Claire evm
rn, sf, 154cm
ei. Jean-Pierre evm
rn, sf, 161cm
eii. Jean-Noël evm
eie. Marie-Françoise evm
ee. Taylor-Ann evm
m, sf, 155cm
eei. Pierre-Louis evm
eee. Alexandrine evm

Jälkeläiset

o. Amory '88

Aurora on kaunis ja kiltti sekä äärimmäisen herkkä tamma. Toisinaan tamman herkkyys on jopa suorastaan raivostuttavaa. Hyvin usein saattaa joutua Auroran kanssa tilanteisiin jossa et edes tiedä itse mistä tamma nyt tällä kertaa loukkaantui niin syvästi. Eilen kaikki asiat on nimittäin saatettu tehdä täysin samalla tavalla ja kaikki on ollut hyvin. Tänään sitten vastassa saattaakin olla mököttävä tamma joka ei millään tavalla esitä kiinnostusta sinua kohtaan. Ei edes silloin, vaikka mukanasi olisi banaania mikä on Auroran suurinta herkkua!

Ratsastaessa tamman herkkyys ei onneksi tule esille läheskään niin vahvasti. Avuille toki Aurora on äärimmäisen herkkä ja onneksi herkkyyden lisäksi kimo on äärimmäisen kuuliainen. Vielä kertaakaan en ole ainakaan kuullut kenenkään ajautuvan tamman kanssa tilanteeseen jossa siltä olisi hävinnyt korvat tyystin eikä avut olisi mennyt perille.
Esteillä toisinaan tosin toivoisi tamman kestävän huomattavasti voimakkaampia apuja, sillä se imu on aivan valtava. Tämän takia ratsastaja saakin tuntea ratsunsa oikein hyvin, että ei säikähdä tunnetta jossa hevonen muka vie sinua sata nolla esteeltä toiselle. Vauhdista huolimatta avut menevät yhtä hyvin lävitse kuin ennenkin eikä mitään vahinkoa synny, kun avut ovat edelleen yhtä huomaamattomia ja helliä kuin ennenkin. Suurin ongelma tulee siinä tilanteissa, kun avut muuttumat voimakkaiksi tai suuhun jäädään roikkumaan. Siinä vaiheessa saa sanoa hyvästit puhtaalle radalle ja mitä todennäköisemmin ratsastaja pääsee maistelemaan hiekkaa.

Kilpailupaikalla tamma on yhtä herkkänahkainen eikä olemus muutenkaan muutu kotioloista. Radalla tamma saattaa ottaa hieman herkimmin kyllä kierroksia ja hypätä esteiden ylitse hieman normaalia suuremmalla ilmavaralla. Näihin erikoisuuksiin Auroran ratsastaja on onneksi tottunut eikä tuota ongelmia. Tamma on kuitenkin helposti käsissä pidettävä, kunhan osaa vain ratsastaa herkästi ja oikein Auroran mielestä.

NJ'n alaiset näyttelyt

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2339.41
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3175.98
Tahti ja irtonaisuus: 49.56
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00


ERJ esteratsastus taso 9/10