Illegitimate

Aurora
"Aurora"

VH17-076-0075

belgianpuoliverinen (bwp), tamma, 159cm
s. 07.09.2017, 8v.
esteratsastus, re 150cm
kasvattaja Auriane Barthet, BE
omistaja Helo (VRL-13822)

13.01.2018 Superior Grade (79,444 %) 7 / 9.5 / 9 / 9.5 / 9 / 8.5 / 3.5 / 6 / 9.5
i. Anton evm
mkm, bwp, 166cm
ii. André evm
mkm, sf, 168cm
iii. Amand evm
iie. Aurélie evm
ie. Mariette evm mrn, bwp, 159cm
iei. Martial evm
iee. Henriette evm
e. Anne-Claire evm
rn, sf, 154cm
ei. Jean-Pierre evm
rn, sf, 161cm
eii. Jean-Noël evm
eie. Marie-Françoise evm
ee. Taylor-Ann evm
m, sf, 155cm
eei. Pierre-Louis evm
eee. Alexandrine evm

Auroran isä, Anton, on mustankimo 166cm korkea belgianpuoliveriori Belgiasta, joka on kilpaillut menestyksekkäästi esteratsastuksessa. Ori on kilpaillut kansainvälisillä kentillä niittäen menestystä ja se on ollut haluttu ori jalostukseen. Antonin kuvataan olleen voimakastahtoinen ja rohkea ori, jonka kanssa mennään esteistä yli vaikka jalat poikki. Missään hevonen ei anna periksi. Ori pitää päänsä joka asiassa, mikä tekeekin siitä hieman hankalan käsitellä. Jos Anton haluaa jotain tai jonkun olevan tietyllä tavalla, luovuttaminen ei tule kysymykseenkään. Hevosella on loistava ja lennokas hyppytyyli ja ori on kaikin puolin muutenkin täydellinen esteratsu. Parempaa saa hakea. Ori on tehnyt pitkän ja hienon uran ja on jättänyt jälkeensä monta hienoa esteratsua.

Auroran isänisä, André, on komea selle francais-ori, hieman ehkä vähemmälle huomiolle jäänyt ori verrattuna huippuhienoon poikaansa Antoniin. Ori on mustankimo, 168cm hurmuri, joka kilpaili esteiden parissa jokseenkin menestyksekkäästi. Hevosen ura oli alkuun hieman tahmainen, mutta lopulta löytyi hyvä yhteinen sävel uuden omistajan kanssa ja siitä orin kilpaura lähti parempaan nousuun. Jos Andrén luonteesta pitäisi sanoa vain yksi asia, se on varmasti sen periksiantamattomuus. Periksi ei anneta vaikka mikä on. Ori on myös hurjan herttainen ja rakastaa läheisyyttä, kunhan ympärillä pyörii vain yksi ihminen kerrallaan. Monen ihmisen häslätessä hevonen hermostuu ja käyttäytyy kuin mikäkin teini. Andrélla on muutama jälkeläinen Antonin lisäksi ja niistä lähes jokainen menestyksekkäästi kilpaillut.

Auroran isänisänisä, Amand, on 169cm korkea, ruunikonkimo selle francais-ori Ranskan maaseudulta. Ori myytiin jo nuorena loppuelämän omistajalleen. Jo varhain Amandista huomattiin sen monipuolisuus ja onneksi tätä ominaisuutta käytettiin hyväksi. Orista kasvoi vallan mainio ja toimiva kenttäratsu. Luonteeltaan ori on pitkäjänteinen, mutta helposti kuumuava, joten se vaatii osaavan ja rauhallisen käsittelijän, joka ei pelkää haasteita. Amand on kohtuullisen hyvin menestynyt kenttäratsu ja viimeisten vuosien aikana se onkin ollut haluttu isäori.

Auroran isänisänemä, Aurélie, on kaunis, 167cm korkea mustankimo selle francais-tamma, jolla on kilpailtu esteiden parissa. Tamma on asunut alusta asti kilpailullisessa perheessä, joten myös siitä on valmennettu kunnon kisaratsu. Aurélien ura alkoi hyvin ja menestyksekkäästi, mutta auto-onnettomuuden johdosta se joutui jättämään leikin kesken. Tammalla pystyttiin kuitenkin vielä teettämään varsoja ja siitä tuli puskaratsu perheen nuorimmaiselle. Luonteeltaan tamma on herttainen, mutta oman arvonsa tunteva. Aurélie tarjoaa haasteita, mutta myös ikuista ystävyyttä ja kovaa luottamusta.

Auroran isänemä, Mariette, on mustanruunikko, 159cm korkea belgianpuoliveritamma. Tamma tulee hieman tuntemattomammasta suvusta, mutta estetaidot sillä on kohdillaan. Mariette kilpaili lähinnä vain kotimaassaan Belgiassa, mutta sitäkin menestyksekkäämmin ja tammasta on moni hieno kisaratsu saanutkin alkunsa. Luonteeltaan tamma on pitkäjänteisesti työskentelevä ja sillä on upea hyppytyyli. Menestyksen taustalla nämä varmasti ovat olennaisia, mutta niin on myöskin sen omistaja, joka on työskennellyt kilpahevosten parissa jo kymmeniä vuosia. Marietten ehkä hieman diiva luonne ei siis hetkauttanut miestä millään, vaan tamman kanssa työskenneltiin pitkäjänteisesti. Mariette on jättänyt jälkeensä monia hienoja varsoja, joista jokainen on päässyt kilpailemaan esteillä.

Auroran isänemänisä, Martial, on hieno musta belgianpuoliveriori, jolta löytyy 159cm säkäkorkeutta. Vaikka ori on pienehkö, se on sitäkin pippurisempi ja periksiantamattomampi. Martial on suorittanut muutaman esteradan, mutta orin omistajan loukkaantumisen takia ori päätyi lähinnä puskaratsuksi perheen teini-ikäisille tytöille. Tytöt kävivät molemmat parissa kilpailussa, mutta totesivat orin olevan hieman liian helposti kuumuava esteille ja koulun puolella se ei ollut mikään loistava. Lisäksi perheestä löytyi pari muuta kisahevosta, joten Martial jäi hieman niiden varjoon. Orista on kuitenkin muutama hieno varsa, jotka ovat perineet orin hyppytaidot.

Auroran isänemänemä, Henriette, on vain 157cm korkea ruunikko belgianpuoliveritamma. Henriette on toiminut lähinnä puska- ja opetusratsuna omistajaperheen pienimmille, sillä tammalla on aivan valtavan mainio luonne siihen. Henriette ei hermostu mistään ja antaisi vaikka vääntää itsensä solmuun. Tamma on todella mukava ja osaava, mutta kisakentille se ei ole koskaan päässyt muutamaa lähitallin kilpailua lukuunottamatta. Henriette on jättänyt jälkeensä vain kaksi varsaa, joista Mariette lähti maailmalle ja toinen jätettiin kotiin.

Auroran emä, Anne-Claire, on kaikkea muuta kuin rauhallinen, 154cm korkea ruunikko selle francais-tamma. Tamma on todellinen jääräpää ja sen kanssa meneekin monen hermot. Anne-Claire on todella tammamainen ja sen päähän saa takoa samat asiat aina uudelleen ja uudelleen, jotta se uskoo edes hitusen käsittelijäänsä. Tamma on myös oman arvonsa tunteva. Ratsastettaessa hevonen ei anna mitään ilmaiseksi, vaan sen eteen tarvitsee tehdä paljon töitä. Anne-Claire on kuitenkin todella palkitseva, sillä kun sen saa menemään, meno näyttää upealta ja silloin siitä nauttivat molemmat osapuolet. Parhaimmillaan tamma on esteratsastuksen parissa ja sillä on kilpailtu ympäri Eurooppaa. Jälkeläisiä tammalta löytyy hienot kuusi kappaletta ja niistä jokainen on menestynyt esteillä.

Auroran emänisä, Jean-Pierre, on 161cm korkea, komea ruunikko selle francais-ori, jota on kuvattu tuliseksi ja mahdottomaksi hevoseksi. Mahdoton se ei kuitenkaan omistajansa silmiin ole, mutta hän onkin ainoa, joka saa orin haluttuun kuriin. Jean-Pierre todellakin on vain yhden ihmisen hevonen. Ori on hieman kärsimätön, mutta kun sen saa keskittymään, lopputulos on silmiä hivelevää. Hevosella on kilpailtu lähinnä esteratsastuksessa, mutta muutamat koulukilpailut on käyty läpi niissäkin pariin otteeseen sijoittuen. Esteet ovat kuitenkin tämän orin ”se juttu” ja siinä se on pärjännyt hurjan hyvin. Jälkeläisiä orilta löytyy kymmenisen kappaletta ja niistä jokainen kilpailee tavoitteellisesti estekentillä ympäri Eurooppaa.

Auroran emänisänisä, Jeal-Noël, on mukava, mutta tulinen 162cm korkea ruunikko selle francais-ori. Ori on kilpaillut esteiden parissa hieman vaihtelevalla menestyksellä. Vaihtelevuus selittyy varmasti vaihtuvalla kisaajalla ja orin herkkähipiäisellä luonteella. Orin kuvataan olevan helposti hermostuva ja oman arvonsa tunteva. Jos ori haluaa jotain, se tavoittelee sitä hamaan loppuun asti, vaikka käsittelijälle kävisikin huonosti. Siksi hevonen vaatii kokeneen, osaavan ja rohkean käsittelijän, joka ei anna periksi. Ori on jättänyt jälkeensä kolme varsaa, joille se ei onneksi ole huonoja puoliaan periyttänyt.

Auroran emänisänemä, Marie-Françoise, on 159cm korkea, mustankimo selle francais-tamma. Hevonen niitti menestystä niin näyttelyissä kuin estekentillä ja se on tunnettu monen hevosen sukutaulussa hyvänä periyttäjänä. Marie- Françoise sopii kaikenlaisille alan harrastajille ja sillä on paljon pelisilmää. Hevonen osaa käyttäytyä tarpeen vaatiessa hyvin, mutta osaa ottaa myös ilon irti kaikesta. Tamma jaksaa työskennellä ahkerasti ja pitkiäkin aikoja ja se rakastaa esteratsastuksen haasteita ja vauhtia sekä pitkiä rentoja maastoretkiä. Jälkeläisiä hevoselta löytyy neljä kappaletta ja jokaiselle tamma on periyttänyt rentoutensa ja ilon irtioton.

Auroran emänemä, Taylor-Ann, on 155cm korkea musta selle francais-tamma suurella sydämellä. Tammaa onkin sanottu tallin lempeimmäksi ja herttaisemmaksi hevoseksi. Montaa huonoa puolta tästä tammasta ei löydä. Ainoastaan pieni laiskuus treenin alussa, mutta sen saa nopeasti pois aktivoivalla ja vaihtelevalla tekemisellä. Taylor-Ann on ollut loistava opetushevonen hyvän kilpauransa jälkeen ja se toimii parhaiten esteillä. Tamma hyppää tasaisenvarmasti, eikä pelkää tai säiky mitään. Se vaatii vain semmoisen käsittelijän, joka osaa potkia tammaa eteenpäin ja herätellä sitä tarpeeksi. Jälkeläisiä tammalle on siunaantunut viisi kappaletta.

Auroran emänemänisä, Pierre-Louis, on 158cm korkea musta selle francais-ori, joka on alunperin Ranskasta, mutta muutti nuorena Saksaan, missä se koulutettiin. Saksasta orin matka jatkui vielä Ruotsiin, missä se on viettänyt koko loppuelämänsä. Orilla on kilpailtu paljon esteillä ja se asui todella tavoitteellisessa kodissa monen muun hevosen kanssa. Pierre-Louis rakastaa työskentelyä ja erityisesti se pitää pitkistä maastoretkistä höystettynä esteillä. Hevonen on niin sanotusti sopivasti tulinen, mutta todella mukava ja luotettava ratsu. Jälkeläisiä orilla on hienot kymmenen kappaletta, joille se on periyttänyt muun muassa luotettavuuttaan.

Auroran emänemänemä, Alexandrine, on 155cm korkea selle francais-tamma. Tältä ruunikolta tammalta ei menohaluja puutu ja sillä onkin kilpailtu kenttäratsastuksen parissa jokseenkin menestyksekkäästi. Alexandrinen on kuvattu olevan lempeä, mutta vauhdikas ratsu. Hevonen rakastaa läheisyyttä ja huomiota ja osaakin vaatia sitä tarpeen mukaan. Alexandrine periyttää jälkeläisilleen vauhdikkuutta ja loistavia taitoja esteille, mutta ei koulupuolikaan jää yleensä vähäiseksi, vaan oikein toimivaksi. Jälkeläisiä tammalta löytyy neljä kappaletta.

Jälkeläiset

o. Amory '88

Aurora on kaunis ja kiltti sekä äärimmäisen herkkä tamma. Toisinaan tamman herkkyys on jopa suorastaan raivostuttavaa. Hyvin usein saattaa joutua Auroran kanssa tilanteisiin jossa et edes tiedä itse mistä tamma nyt tällä kertaa loukkaantui niin syvästi. Eilen kaikki asiat on nimittäin saatettu tehdä täysin samalla tavalla ja kaikki on ollut hyvin. Tänään sitten vastassa saattaakin olla mököttävä tamma joka ei millään tavalla esitä kiinnostusta sinua kohtaan. Ei edes silloin, vaikka mukanasi olisi banaania mikä on Auroran suurinta herkkua!

Ratsastaessa tamman herkkyys ei onneksi tule esille läheskään niin vahvasti. Avuille toki Aurora on äärimmäisen herkkä ja onneksi herkkyyden lisäksi kimo on äärimmäisen kuuliainen. Vielä kertaakaan en ole ainakaan kuullut kenenkään ajautuvan tamman kanssa tilanteeseen jossa siltä olisi hävinnyt korvat tyystin eikä avut olisi mennyt perille.
Esteillä toisinaan tosin toivoisi tamman kestävän huomattavasti voimakkaampia apuja, sillä se imu on aivan valtava. Tämän takia ratsastaja saakin tuntea ratsunsa oikein hyvin, että ei säikähdä tunnetta jossa hevonen muka vie sinua sata nolla esteeltä toiselle. Vauhdista huolimatta avut menevät yhtä hyvin lävitse kuin ennenkin eikä mitään vahinkoa synny, kun avut ovat edelleen yhtä huomaamattomia ja helliä kuin ennenkin. Suurin ongelma tulee siinä tilanteissa, kun avut muuttumat voimakkaiksi tai suuhun jäädään roikkumaan. Siinä vaiheessa saa sanoa hyvästit puhtaalle radalle ja mitä todennäköisemmin ratsastaja pääsee maistelemaan hiekkaa.

Kilpailupaikalla tamma on yhtä herkkänahkainen eikä olemus muutenkaan muutu kotioloista. Radalla tamma saattaa ottaa hieman herkimmin kyllä kierroksia ja hypätä esteiden ylitse hieman normaalia suuremmalla ilmavaralla. Näihin erikoisuuksiin Auroran ratsastaja on onneksi tottunut eikä tuota ongelmia. Tamma on kuitenkin helposti käsissä pidettävä, kunhan osaa vain ratsastaa herkästi ja oikein Auroran mielestä.

NJ'n alaiset näyttelyt

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2403.40
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3231.96
Tahti ja irtonaisuus: 49.56
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00


ERJ esteratsastus taso 10/10