Illegitimate

Esperance
"Essi"

VH15-011-0225

hannover (hann), tamma, 165cm
s. 22.04.2015, 8v.
esteratsastus, re 130cm
kasvattaja Hans Vert, GER
omistaja Helo (VRL-13822)

i. Rogero evm
rt, hann, 170cm
ii. Piñata evm
prt, hann, 170cm
iii. Happy End evm
iie. Mexican Girl evm
ie. Süper Ann evm
rt, hann, 169cm
iei. Well Played evm
iee. Contiane evm
e. Celine evm
tprn, hann, 165cm
ei. Loretto evm
tprn, hann, 169cm
eii. Maesteso evm
eie. Soleil evm
ee. Cascade evm
rt, hann, 164cm
eei. Capino evm
eee. Cerena evm

Jälkeläiset

t. Doñatella

Essi on varsin tammamainen tapaus. Se kokee olevansa hento ja viaton nuori tyttönen, jota maailma ei voi vahingoittaa. Totuus iskee kuitenkin melko usein karusti, kun vaikkapa se herätetään kesken päivätorkkujen. Essi on melko kiukkuinen, mikä ilmenee mm. valitettavalla luimimisella. Tamma kokee, että karsina on hänen yksinoikeutettua valtakuntaansa, ja sinne ei ole kellään mitään asiaa. Pahaa tamma ei tarkoita, eikä koskaan uskaltaisi käyttää hampaitaan ihmisen karkoittamiseen. Luimiminenkin on vain pinttynyt tapa, vanhemmalla iällä tamma on huomannut, ettei se eläkkään pumpulipilvessä ollen maailman napa. Silti ulkona tallustaessaan sen täytyy pistää jokin show pystyyn, vaikkapa tarhassa lorvivasta orista. Se rakastaa esiintyä ja olla huomion keskipisteenä.

Essi on kiukkuisuudestaan huolimatta varsin ihmisrakas yksilö, joka nauttii hoitajansa seurasta. Tamma on hyvin utelias, ja kyllä sen korvat joskus eteenkin osoittavat. Essi nauttii harjauksesta, sillä silloin se voi rentoutua täysin eikä sen tarvitse esiintyä. Tosin joskus tamma huomauttaa kipakalla jalan tömäytyksellä, jos jokin ei häntä miellytä. Yhteistyö Essin ja käsittelijän välillä sujuu mutkattomasti, kunhan käsittelijällä on huumorintajua ja pinnaa käsitellä tammaa. Essin kiukunosoitukset täytyy osata ottaa huumorilla, sillä se on vain sen luonne. Toki raja on vedettävä johonkin, ja mikäli tamma huomaa ettei rajaa ole, syntyy siitäkin ikävyyksiä.

Esteratsastus, se on tamman laji. Essi on henkeen ja vereen estehevonen, ja sillä on mahdottoman hyvä kilpailupää. Essi toimii myös sileällä, mutta kauaa se ei jaksa kiinnostua työnteosta, jos samaa tehtävää jankataan moneen otteeseen. Vaihtelevuus on siis asian ydin. Ratsastaessa tamma muuttuu erittäin miellyttämisenhaluiseksi ja kiukkuisuuskin häviää kuin tuhka tuuleen - mikäli ratsastaja osaa hommansa. Uuden ratsastajan kanssa kestää aina tovi, että juttu alkaa sujua. Ei ole tavatonta, että vielä vanhan tutunkin kanssa sukset menevät ristiin ja Essi esittää railakkaan pukkisarjan. Esteillä Essi kuitenkin syttyy aivan uuteen valoon. Tamma on innoissaan jo puomiharjoituksista, ja kuka tahansa ulkopuolinen voisi nähdä tamman rakastavan koko sydämestään esteitä.

© Eilwen

NJ'n alaiset näyttelyt

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1751.56
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2137.53
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00


ERJ esteratsastus taso 8/8