Illegitimate

Fayanna
"Fay"

VH17-076-0048

belgianpuoliverinen (bwp), tamma, 170cm
s. 18.03.2017, 8v.
kouluratsastus, ko Intermediate I
kasvattaja Nicola De Vleeschouwer, BE
maahantuoja nekota
omistaja Helo (VRL-13822)

20.12.2017 KTK-II 19 + 18 + 15 + 18 = 70p.
10.02.2018 Superior Grade (77,778 %) 4 / 9.5 / 5 / 9 / 7 / 8.5 / 9.5 / 9.5 / 8
i. Valentin evm(
m, bwp, 173cm
ii. Valentanos evm
m, bwp, 175cm
iii. Avalos evm
iie. Hydra evm
ie. Vesta evm
tprt, bwp, 168cm
iei. Vilek evm
iee. Siesta evm
e. Talera evm
mrn, bwp, 169cm
ei. Salas evm
rn, bwp, 171cm
eii. Lares evm
eie. Somera evm
ee. Fayette evm
trn, bwp, 165cm
eei. Cohenn evm
eee. Felecia evm

Jälkeläiset

o. Querido '88

Fayanna, jota moni kutsuu hieman lyhyemmin vain Fayksi, on kaunis ruunikko tamma, jonka kanssa on erittäin mukava työskennellä. Se on emänsä tapaan erittäin ihmisrakas, jonka vuoksi se usein tunkeutuukin jokaisen vastaantulevan ihmisen taskuja tutkimaan.

Fay on hoitotoimenpiteissä helppo, mutta todella utelias. Sitä saa olla kyllä joka hetki tökkimässä taemmas, ellei halua harjausta häiritsevää turpaa käsiä kutittelemaan. Jos tamman sitoo kiinni se antaa hoitajansa olla rauhassa, ja suorittaa kaiken vailla ongelmia. Kaviotkin tamma nostaa nätisti pyynnöstä, ja odottaa kärsivällisesti, että putsaus on suoritettu. Satulointi on aina välillä vähän ikävää, ja ruunikko saattaakin pyrkiä sitä pakoon. Tilanteesta kannattaa siis tehdä mahdollisimman rento ja miellyttävä, karjuminen ja äkkinäiset liikkeet saavat tamman vain hämilleen. Sama juttu pätee kuolaimiin, sillä jos puoliverinen nostaa päätään ylös suitsia väistellen, ei kannata repiä ja riuhtoa päätä alas. Rauhallinen puhe, silittely ja tilanteen haltuun ottaminen auttavat yleensä, ja Fay antaa laittaa suitset ilman suurempia tappeluita. Taluttaessa kouluratsu on reipas, mutta seuraa nätisti perässä. Se ei yritä pyrkiä taluttajansa ohi, mutta jos ihminen rupeaa, vaikka pysähtelemään ja keskustelemaan vierustoverille, sillä palaa pinna, ja Fay lähtee pyrkimään eteenpäin.

Ratsuna Fay on erittäin hieno. Sillä on toimiva oma moottori, ja se suorastaan uhkuu intoa alusta saakka. Energiaa pitää tosin käyttää johonkin, tai hevosen keskittyminen on hankala saada pysymään tietyssä asiassa. Fay on erityisen näyttävä ravipohjaisissa liikkeissä, lisäykset ja kokoamiset sekä passaget ja piaffet ovat todella kauniita, lennokkaita ja liitäviä. Fayta pitää ratsastaa astetta tehokkaammin laukassa, sillä se jää helposti vaisuksi näyttävän kouluravin jälkeen. Esteitä Fayalla harvoin hypätään, sillä sen tekniikka on huonoimmasta päästä. Puomityöskentelyssä se tykkää kyllä panostaa, mutta esteillä koko roska hajoaa suorastaan käsiin.

Kilpailutilanteissa Fay on hieno ja kärsivällinen. Se on yllättävän rento kuljetettava, eikä se ole kisapaikallakaan erityisen kuuma. Se on jopa kärsivällisempi kisoissa kuin kotona, ja suorastaan nauttii esiintymisestä väkijoukolle.

NJ'n alaiset näyttelyt

12.11.2017 (kutsu), lk3 bwp-t - 3/7 irtoSERT

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2191.47
Tahti ja irtonaisuus: 2633.68
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00


KRJ Kouluratsastus taso 9/9