Illegitimate

Le Petit Prince
"Prinssi"

VH16-076-0024

belgianpuoliverinen (bwp), ori, 170cm
s. 10.11.2016, 8v.
kouluratsastus, ko Intermediate I
kasvattaja Ilse Delmote, BE
omistaja Helo (VRL-13822)

20.04.2017 KTK-II 18 + 19 + 18 + 17 = 72p. / KTK-II
i. Les Sept Boules de Cristal evm
rt, bwp, 172cm
ii. Objectif Lune evm
vprt, bwp, 170cm
iii. Luna fatale evm
iie. Les Bijoux evm
ie. Le Lotus Bleu evm
rn, bwp, 171cm
iei. La vie de bohème evm
iee. Le scaphandre et le papillon evm
e. Les Fleurs du mal evm
prt, bwp, 169cm
ei. L'Étoile mystérieuse evm
rt, bwp, 168cm
eii. Les Confessions evm
eie. Spleen et Idéal evm
ee. Les marais du temps evm
mrn, bwp, 167cm
eei. Clément evm
eee. Véronique evm

Jälkeläiset

o. Le Marquess '88
t. Shall Be My Princess '88
t. La Petite Princesse '88

Le Petit Prince tuttujen kesken ihan vain Prinssi kaikissa yksinkertaisuudessaan. Prinssi on perusluonteelta hyvin perusluonteinen kilpahevonen. Helposti kuumuva ja kipakka, myös orimaisuus on huomattavissa rautiaan hevosen hirnuvan kimakasti tammojen perään aina kun ei tarvitse keskittyä töihin.

Hoitaessa Prinssi on ennen kaikkea kiltti ja hyvä käytöksinen, mutta kärsimätön ja sählä. Mitä enemmän tammoja lähettyvillä niin sitä enemmän ori on liikenteessä sekä äänessä. Tallin henkilökunnan varpaat ovat siis lähes päivittäin vaarassa tämän orin kanssa, vaikka ei tuo hormonihirviö tee sitä tahallaan. Niinä harvoina kertoina kun ori pystytään hoitamaan niin, että tammoja ei ole lähettyvillä niin tilanne on melkein inhimillinen. Toki pitää huomioida, että orin kanssa on vaikeata ylläpitää rauhallista pidemmän kaavan mukaan menevää puunaushetkeä, kun Prinssi on sitä mieltä, että pitäisi päästä jo menemään.

Vaikka ori on sählä ja kärsimätön hoitotoimenpiteissä niin radalla Prinssi on kaikkea muuta. Se jaksaa keskittyä työskentelyyn ja onkin jonkin sortin työnarkomaani. Vapaapäivät on kirosana tämän pojan kohdalla. Ne yksittäisiin vapaapäiviin viikolla joudutaan yleisesti ottaen sisällyttämään vähintään rentoa maastoilua, jossa sitten liikuttaja saattaa sisällyttää pientä työskentelyä temmon vaihteluitten muodossa muun muassa. Kauhulla odotellaan sitä päivää jos ori joutuu pidemmälle sairaslomalle, että mitä siitä sitten tulee. Meneekö talli kenties tämän takia remonttiin vai mitä tapahtuu. Belgian kesät tosin tuovat näihin vapaapäiviin pientä helpotusta, kun Prinssi saa silloin olla kirmailemassa ja purkamassa energiaa laitumella, vaikka tuolloin syöminen tuntuu olevan orin ykkösjuttu.

Kilpailupaikoilla Prinssi taas kuitenkin kiristelee hermoja. Ympärillä pyörivät tammat ja muutenkin stressaava tilanne saa orin käymään ylikierroksilla ja yleensä hommaan tarvitaan ihan miesvoimaa, että tilanne pysyy aisoissa. Radalla taas hevonen on kuitenkin oma ihana itsensä. Kuuntelee herkästi ratsastajan apuja ja on keskittynyt siihen mitä ollaan sillä hetkellä tekemässä. Iän myötä enää ne radan laitamilla keimailevat tammatkaan ei onneksi häiritse tätä hormonihirviötä lähes ollenkaan.

NJ'n alaiset näyttelyt

16.01.2017 (kutsu), lk 2 bwp-o - 2/4, irtoSERT
01.03.2017 (kutsu), lk 2 bwp-o - 2/4, irtoSERT

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2147.17
Tahti ja irtonaisuus: 2569.03
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00


KRJ Kouluratsastus taso 9/9

00.00.0000 Valmennus

Kirjoittanut V. Valmentaja

Have my breakfast spaghetti yarn this human feeds me, i should be a god, and hate dog, and step on your keyboard while you're gaming and then turn in a circle yet destroy couch as revenge. Attack feet missing until dinner time claws in your leg refuse to leave cardboard box. Steal the warm chair right after you get up present belly, scratch hand when stroked hunt anything that moves, for lick the curtain just to be annoying. Eat owner's food fall asleep on the washing machine and chase imaginary bugs, and sit and stare. Stare out the window sleep on dog bed, force dog to sleep on floor. Kitten is playing with dead mouse attack the dog then pretend like nothing happened, chirp at birds so sleep on keyboard, for eat grass, throw it back up so hack up furballs. Roll on the floor purring your whiskers off going to catch the red dot today going to catch the red dot today meow all night having their mate disturbing sleeping humans. Lick the curtain just to be annoying missing until dinner time, and meowwww run in circles. Lie on your belly and purr when you are asleep jump launch to pounce upon little yarn mouse, bare fangs at toy run hide in litter box until treats are fed. Pee in the shoe need to chase tail.


30.11.2016 Päiväkirja

Kirjoittanut omistaja

Les Misérables oli kääntynyt jo kasvattajansa Pierren luona Lenniksi joten miksi vaihtaa hyvää nimeä varsan saapuessa meille? Varsinkin kun nimi jotenkin tuntui vain istuvan varsalle enemmän kun hyvin. Pierre oli jo vanha tuttu entuudestaan ja olin joskus aikoinani päässyt hänen oppiinsakin kun olin vasta alkanut ratsastamaan tavoitteellisemmin esteitten parissa. Olin jo tuolloin todennut, että sitten joskus haluaisin varsan häneltä.

Ikäväkseni Pierre kuitenkin kasvatti vaan sivutoimisesti joten välillä saattoi olla jopa parin vuoden tauko, että varsoja ei yksinkertaisesti syntynyt. Olin jo valmistautunut odottamaan tätä varsaa useamman vuoden kunnes Pierre soitti eräänä iltana, että yksi hänen tammansa oli ultrattu tiineeksi joten kiinnostaisiko? Totta kai minua kiinnostui ja saman tien sen enempää miettimättä tein varsasta alustavan varauksen.

Seuraavat kuukaudet olivat sitten taas pitkiä kun odottelin vain kuumeisesti puhelua varsan syntymästä. Ilokseni maailmaan kuitenkin lopulta putkahti komea ja hyvätapainen orivarsa joka hurmasi minut heti ensimmäisellä kuvalla jonka tuosta rääpäleestä sain puhelimeeni.
Olihan Lenni varsana enempi vähempi kurjan ja reppanan näköinen jonka mukaan se sitten lopulta nimettiinkin ihan virallisesti. Itse olin vain koko ajan vieroitukseen aivan tohkeissani odottaen, että milloin saisin oikein pienen oripojan kotiin.

Lopulta kuitenkin koitti se päivä ja pääsin hakemaan Lennin ensimmäisten hevosten joukossa upouuteen talliin. Loppuaika olikin tämän uuden projektini ansiosta mennyt kun siivillä tilan pitäessä minut sekä joukon remonttimiehiä kiireisesnä, että kaikki saataisiin valmiiksi ajallaan. Eikä mikään tuntunut niin hienolta kun sai taluttaa yhden pitkäaikaisista unelmista siihen omaan unelmien talliin joka oli vihdoin omani.