Illegitimate

Le Petit Prince
"Prinssi"

VH16-076-0024

belgianpuoliverinen (bwp), ori, 170cm
s. 10.11.2016, 8v.
kouluratsastus, ko Intermediate I
kasvattaja Ilse Delmote, BE
omistaja Helo (VRL-13822)

20.04.2017 KTK-II 18 + 19 + 18 + 17 = 72p. / KTK-II
10.02.2018 First Champion (73,333 %) 9 / 8 / 7.5 / 4.5 / 7.5 / 4 / 9.5 / 9.5 / 6.5
15.06.2018 KRJ-III 9 + 40 + 0 + 20 + 14,5 = 83,5p. / KRJ-III
i. Les Sept Boules de Cristal evm
rt, bwp, 172cm
ii. Objectif Lune evm
vprt, bwp, 170cm
iii. Luna fatale evm
iie. Les Bijoux evm
ie. Le Lotus Bleu evm
rn, bwp, 171cm
iei. La vie de bohème evm
iee. Le scaphandre et le papillon evm
e. Les Fleurs du mal evm
prt, bwp, 169cm
ei. L'Étoile mystérieuse evm
rt, bwp, 168cm
eii. Les Confessions evm
eie. Spleen et Idéal evm
ee. Les marais du temps evm
mrn, bwp, 167cm
eei. Clément evm
eee. Véronique evm

Jälkeläiset

o. Le Marquess '88
t. Shall Be My Princess '88
t. La Petite Princesse '88
t. Elektra du Boux

Le Petit Prince tuttujen kesken ihan vain Prinssi kaikissa yksinkertaisuudessaan. Prinssi on perusluonteelta hyvin perusluonteinen kilpahevonen. Helposti kuumuva ja kipakka, myös orimaisuus on huomattavissa rautiaan hevosen hirnuvan kimakasti tammojen perään aina kun ei tarvitse keskittyä töihin.

Hoitaessa Prinssi on ennen kaikkea kiltti ja hyvä käytöksinen, mutta kärsimätön ja sählä. Mitä enemmän tammoja lähettyvillä niin sitä enemmän ori on liikenteessä sekä äänessä. Tallin henkilökunnan varpaat ovat siis lähes päivittäin vaarassa tämän orin kanssa, vaikka ei tuo hormonihirviö tee sitä tahallaan. Niinä harvoina kertoina kun ori pystytään hoitamaan niin, että tammoja ei ole lähettyvillä niin tilanne on melkein inhimillinen. Toki pitää huomioida, että orin kanssa on vaikeata ylläpitää rauhallista pidemmän kaavan mukaan menevää puunaushetkeä, kun Prinssi on sitä mieltä, että pitäisi päästä jo menemään.

Vaikka ori on sählä ja kärsimätön hoitotoimenpiteissä niin radalla Prinssi on kaikkea muuta. Se jaksaa keskittyä työskentelyyn ja onkin jonkin sortin työnarkomaani. Vapaapäivät on kirosana tämän pojan kohdalla. Ne yksittäisiin vapaapäiviin viikolla joudutaan yleisesti ottaen sisällyttämään vähintään rentoa maastoilua, jossa sitten liikuttaja saattaa sisällyttää pientä työskentelyä temmon vaihteluitten muodossa muun muassa. Kauhulla odotellaan sitä päivää jos ori joutuu pidemmälle sairaslomalle, että mitä siitä sitten tulee. Meneekö talli kenties tämän takia remonttiin vai mitä tapahtuu. Belgian kesät tosin tuovat näihin vapaapäiviin pientä helpotusta, kun Prinssi saa silloin olla kirmailemassa ja purkamassa energiaa laitumella, vaikka tuolloin syöminen tuntuu olevan orin ykkösjuttu.

Kilpailupaikoilla Prinssi taas kuitenkin kiristelee hermoja. Ympärillä pyörivät tammat ja muutenkin stressaava tilanne saa orin käymään ylikierroksilla ja yleensä hommaan tarvitaan ihan miesvoimaa, että tilanne pysyy aisoissa. Radalla taas hevonen on kuitenkin oma ihana itsensä. Kuuntelee herkästi ratsastajan apuja ja on keskittynyt siihen mitä ollaan sillä hetkellä tekemässä. Iän myötä enää ne radan laitamilla keimailevat tammatkaan ei onneksi häiritse tätä hormonihirviötä lähes ollenkaan.

NJ'n alaiset näyttelyt

16.01.2017 (kutsu), lk 2 bwp-o - 2/4, irtoSERT
01.03.2017 (kutsu), lk 2 bwp-o - 2/4, irtoSERT

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2147.17
Tahti ja irtonaisuus: 2569.03
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00


KRJ Kouluratsastus taso 9/9

11.05.2018 Valmennus

Valmentajna miivi

Jos edellisessä valmennuksessa oli pitänyt tuntia ratsukolle, jonka hevososapuoli ei malttanut keskittyä muutamaa sekuntia kauempaa samaan asiaan, oli tässä valmennuksessa eteeni marssitettu Prinssi kuulemma kärsivällisempää sorttia. Olimme sopineet, että tänään olisi ohjelmassa pieni piipahdus piaffen puolelle, mutta valmennuksen varsinaiseksi aiheeksi olivat valikoituneet siirtymät lisättyjen ja koottujan askellajien välillä. Nämä olivat kuulemma tuottaneet ratsukolle hankaluuksia kilpailuissa viikko takaperin, eikä niitä ollut sen koommin ehditty harjoittelemaan orin sittemmin ollessa ollut vähän kevyemmällä treenillä siitä eteenpäin.

Nyt olin saanut siis valmennettavakseni hyvin energisen hevosen, joka näytti energisyydestään huolimatta kulkevan hyvin ratsastajansa alla. Kiinnitin tyytyväisenä huomioni siihen, kuinka ori jo verryttelyn siirtymisissä askellajiein sisällä haki hyvin liikettään ylöspäin ratsastajan niin pyytäessä, mutta myös lisäsäsi sitä apujen sanoessa niin. Siirtyminen koottuihin ja lisättyihin askellajeihin oli jouheva, mutta siirtymiset näiden välillä eivät todellakaan olleet. Prinssi tuntui saavan jalkansa täyteen umpisolmuun siirtymää pyydettäessä, oli se kummin tahansa päin. Pyysin orin selässä istuvaa Heloa kiinnittämään enemmän huomiota apujen täsmällisyyteen ja siihen, että hän ei unohtaisi orin takapäätä siirtyessään kootusta ravista lisättyyn. Hiljaa hyvä tulee -sanonta piti paikkansa, ja hiljalleen Prinssi sai jalkojaan järjestykseen.

Välissä teimme pikavisiitin piaffen puolelle, enkä voinut kuin taputtaa ratsukolle. "Enhän mä koulutuomarinkoulutusta ole saanut, mutta mun mielestä toi oli aika täydellistä", kehuin heitä. Tämän jälkeen ratsukko sai ottaa vielä muutamaan kertaan siirtymisiä kootun ja lisätyn ravin välillä, ennen kuin päästin heidät aloittamaan loppuverryttelyt. "Hyvin se lähti sujumaan kun sait avut pelaamaan ja Prinssi jalkansa järjestykseen. Ja mitä mä ymmärsin, niin eikö toi ollut ihan yksittäistapaus et yleensä nää on sujunu ihan hyvin? Jos sillä on ollut vaikka joku paikka jumissa", puhelin Helolle ratsukon ravaillessa rennosti.

19.01.2018 Valmennus

Valmentajana Isla T.

Katselin maneesin reunalla seisoen kauniisti kaula kaarella ravaavaa puoliveristä ja sen keskittyneesti työskentelevää ratsastajaa, sillä tätä kaksikkoa minun oli tarkoitus valmentaa tänään. Prinssi vaikutti kuuliaiselta ja rennolta tapaukselta, joten odotin valmennuksen sujuvan hyvin heidän osaltaan. Ensin käskytin ratsastajan kokoamaan raudikon ravissa ja siirtymään keskiympyrälle.

"Ohjastuntuma voi olla napakampi, unohtamatta kuitenkaan aktiivista jalkaa. Ori ei saa lössähtää kootussa ravissa edes yhden askeleen verran." Sanoin Helolle tomerasti. Prinssin askellus oli aktiivista, mutta ratsastaja tuntui välillä nukkuvan - se ei vaikuttanut ratsuun, mutta kisoissa tuomarilta tulisi sanomista. Ratsukon kanssa aloitettiin rennoilla tehtävillä, hioen ensin koottuja askellajeja keskiympyrällä ja jokaisella kierroksella edistystä näkyi. Prinssi kantoi itseään koko ajan siististi, lopulta se ei ns. lössähtänyt lainkaan vaan teki töitä sekunti kerrallaan keskittyneenä.

Ohjeestani Helo nosti orillaan kootun laukan, mutta ahneena valmentajana se ei minulle riittänyt, vaan pyysin naista kokoamaan Prinssin aivan äärimmilleen - huomioiden eläimen mukavuuden, valmennuksissani ei rullata hevosia niiden kiputasolle. Prinssin kokoamiskyky oli kaunista katseltavaa, sillä hevonen ei kertaakaan laittanut itseään "kipupakettiin" monen muun tavoin vaan se hieno eleisesti muovautui sopivaan laukkaan. Koottua laukkaa jatkettiin valmennuksen loppuminuuteilla, mutta hieman rennommin. Helo ohjasi Prinssin lävistäjälle ja näytti orin kanssa onnistuneesti 7 laukanvaihtoa joka 2. askeleella ja se jos mikä vakuutti minut valmentajana. Valmennus päätettiin viisi minuuttia etuajassa, onnistuneeseen suoritukseen oli hyvä lopettaa