Illegitimate

Noé Van Damme
"Noel"

VH16-076-0025

belgianpuoliverinen (bwp), ori, 170cm
s. 12.12.2016, 8v.
kouluratsastus, ko Intermediate II
kasvattaja Nora Lemaire, BE
omistaja Helo (VRL-13822)

20.03.2017 KTK-II 20 + 17 + 20 + 18 = 75p. / KTK-II
10.02.2018 First Champion (69,444 %) 6.5 / 9 / 8.5 / 4.5 / 6.5 / 8.5 / 5.5 / 5.5 / 8
i. Damien Van Damme evm
m, bwp, 172cm
ii. Didier Van Damme evm
vprt, bwp, 170cm
iii. Jérémy Van Damme evm
iie. Déborah Van Damme evm
ie. Elise Van Damme evm
rn, bwp, 171cm
iei. Valerie Van Damme evm
iee. Elie Van Damme evm
e. Leonie Van Damme evm
mrn, bwp, 169cm
ei. Natan Van Damme evm
rt, bwp, 168cm
eii. Nathanaël Van Damme evm
eie. Eveline Van Damme evm
ee. Annelien Van Damme evm
mrn, bwp, 167cm
eei. Emiel Van Damme evm
eee. Adéle Van Damme evm

Jälkeläiset

t. Evengeline '88
t. Nidorella '88
t. Elaine du Boux

Noé Van Damme toisin sanoen ihan vain Noel on todella komea musta ori, joka hurmaa olemuksellaan oli sitten missä tahansa. Ja kyllä tämä oripoika osaa myös hurmata sen viisi senttiä paksun mutakerroksen alta kun omistajan verenpaine alkaa nousta uhkaavasti.

Vaikka Noel on ehkä jopa luvattoman komea, niin sitä sitten saattaisi toisinaan toivoa, että vasta vuoroisesti luonne olisi mitä kamalin. Totta kai orissa on ne omat juttunsa varsinkin, kun toisinaan tahtoo olla liikaa kauniita tammoja ympärillä, joille on aivan pakko yrittää flirttailla. Kaikesta tästä huolimatta ja loppujen lopuksi Noel on varsin hyvätapainen ratsu.

Hoitaessa orin kanssa ei pitäisi olla mitään suurempia ongelmia ainakaan niin kauan kun ne ihanat tammat pysyvät tarpeeksi kaukana. Ei Noel ole mitenkään mahdoton, vaikka tammoja olisi lähettyvillä, mutta mitä luultavammin pitkähermoisemmallakin ihmisellä alkaisi hermoa kiristää se koko aikainen hirnuminen ja turhan nopeasti steppailevat kaviot jotka tuntuvat varsin ikäviltä omilla varpailla.

Ratsuna Noel jatkaa varmaa linjaa hyvin ihanteellisena kouluratsuna. Nöyrä luonne ja hyvä yhteistyökyky tekevät työskentelystä orin kanssa hyvin miellyttävää. Myös yksi iso plussa mistä Noelia saa hyvin usein kiitellä on se, että se tekee aina parhaansa ja antaa kaikkensa! Oli kyseessä sitten valmennus tai kilpailutilanne niin tämä herra kyllä antaa kaikkensa. Kuitenkin Noel osaa myös heittäytyä maastolenkeillä lomallekin ja ottaa kaiken irti siitä, kun peltojen poikki pääsee viilettämään täyttä laukkaa.

Kilpailupaikalla ori on astetta haastavampi mitä kotoisissa oloissa kotitallilla. Uudet paikat ja ne lukuisat tammat saavat orin päänpyörälle joka näkyy yleisesti ottaen (onneksi) vain koko aikaisella steppaamisella. Totta kai myös vähän väliä täytyy muistuttaa kimakoilla hirnahduksilla, että näinkin upea ori on täällä paikalla. Että jokainen tamma varmasti huomaa hänen läsnäolonsa.

NJ'n alaiset näyttelyt

16.01.2017 (kutsu), lk 2 bwp-o - 3/4, irtoSERT 01.03.2017 (kutsu), lk 2 bwp-o - 2/4, irtoSERT

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2533.91
Tahti ja irtonaisuus: 3174.24
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00


KRJ Kouluratsastus taso 10/10

24.01.2017 Valmennus

Valmentajana Isla T.

Mustan värinen ori kiinnitti huomioni heti maneesissa, kun saavuin jälleen valmentamaan Illegitimateen. Helo oli valinnut päivän ratsuksi Noé van Damme nimisen puoliveriorin, jota kutsuttiin Noeliksi. Katselin ratsukon yhteistyötä hetken aikaa puuttumatta siihen ollenkaan, kunnes oli aika aloittaa valmennuksen eteenpäin vieminen. Ensimmäisenä otettiin tempoon liittyviä tehtäviä joten käskin Heloa kokoamaan Noelin, sekä ratsastamaan sen kootussa ravissa C-H kirjaimien välin. H:n kohdalla kääntyminen lävistäjälle, joka tulisi esittää lisätyssä ravissa ja F:n kohdalla tulisi siirtymä takaisin koottuun raviin.

Ratsukko suoritti tehtävää keskittyneenä, enkä voinut kuin ihailla mustan orin työmotivaatiota. Helo teki kaikkensa ja hänen ratsu yritti koko ajan enemmän, joten lopputuloksena oli todella hienot siirtymät kootusta lisättyyn raviin. Jatkettiin tempon säätelyllä ja kun Noel oli helppo ratsu taitavan ratsastajan alla, niin valmentajana tehtäväni oli viilata pilkkua pienistä virheistä. Välillä Heloa piti muistutella ryhdistä satulassa ja olkapäiden kulmasta, mutta muutoin tämä on ollut yksi helpoimmista työkeikoista. Ravissa ja käynnissä harjoittelu sai riittää, joten pyysin ratsukkoa nostamaan kootun laukan laukanvaihtoja sekä piruettien parissa työskentelyä varten. Noelin laukka oli matkaavoittavaa ja etenkin takajalkojen osalta voimakasta. Se suoritti lävistäjällä todella hienosti laukanvaihtoja joka 2. askeleella, vaikka toistoja olikin muutama. Piruettia tulisi ratsukon työstää enemmän, sillä kummankin työskentelyn innosta huolimatta kyseinen liike jäi "vajaaksi". Neuvoin Heloa ottamaan pieniä piruettiin liittyviä harjoituksia osaksi treenejä, sillä mielestäni kyse ei ollut siitä etteikö Noel kykenisi tai haluaisi tehdä sitä, vaan se yksinkertaisesti tarvitsisi aikaa jotta liikkeestä tulisi "rutiininomaisempi". Kiitin ratsukkoa hyvästä työskentelystä ja taputin Noelia vielä ennen lähtöäni tallilta.