Illegitimate

Querido '88
"Erkki"

VH17-076-0055

belgianpuoliverinen (bwp), ori, 169cm
s. 01.10.2017, 8v.
kouluratsastus, Grand Prix
kasvattaja Illegitimate, BE
omistaja Helo (VRL-13822)

20.12.2017 KTK-III 18 + 18 + 15 + 18 = 69p.
10.02.2018 First Champion (71,667 %) 10 / 7 / 9.5 / 4 / 9.5 / 8.5 / 9.5 / 3 / 3.5
i. VIR MVA Ch Quervain
rt, old, 168cm
KRJ-I, KTK-II
ii. Quentin evm
rt, old, 171cm
iii. Quadrant evm
iie. Rugano evm
ie. Willamina evm rt, old, 166cm
iei. Touraine evm
iee. Willa evm
e. Fayanna
rn, bwp, 170cm
KTK-II, Superior Grade
ei. Valentin evm
m, bwp, 173cm
eii. Valentanos evm
eie. Vesta evm
ee. Talera evm
mrn, bwp, 169cm
eei. Salas evm
eee. Fayette evm

Jälkeläiset

o. Qualibet At

Querido sai heti ensimmäisten päiviensä aikana kutsumanimekseen Erkki, jonka piti vain olla väliaikainen ja ennen kaikkea huonoa vitsi. Kenenkään huomaamatta aika kului ja nimi vakiintui eikä kukaan enää osannut tallin henkilökunnasta kuvitella mitään muuta nimeä orille. Erkki oli jo varsana hyvin hiljainen ja hillitty, mutta koko sen kasvuvaiheen odotin milloin hevosesta kehkeytyisi hyvinkin orimainen. Näin ei kuitenkaan käynyt koskaan vaan Erkistä jäi helposti käsiteltävä ja hyvinkin eleganttinne ratsu josta olen pitänyt hyvin paljon.

Niin kun jo tuosta alusta saattoikin jo arvata, niin ori on ollut oikein mukavan helppo käsitellä koko sen elämänkaaren ajan. Totta kai kiimaiset tammat aiheuttavat hieman päänvaivaa tällekin oripojalle, mutta koskaan ei ole tullut mitään suurempia ylilyöntejä. Muutamaa maastoreissua lukuun ottamatta Erkin kanssa ei ole koskaan tarvinnut pelätä, että jarrut ja järki katoaisi tämän orin kanssa. Kuitenkin tämän varsan kanssa melkein heti tavoitteet ovat olleet korkealla kuitenkin sen verran symppis hevonen kyseessä.

Kilpailupaikoilla orin kanssa saa olla aika rauhakseen. Välillä saattaa esiintyä pientä steppailua ja muuta höyryämistä hirnahtelujen saattelemana. Yleensä nekin loppuun lyhyeen, kun muutaman kerran komentaa saadakseen vaan Erkiltä mulkoilua jotka tuntuvat viestivän sitä, kuinka hänen pitää edes vähän yrittää ylläpitää imagoaan orina.
Itse kilpailu tilanteessa ori on kova peilailemaan ratsastajansa jännittäneisyyttä ja muutenkin mielialoja. Toki sama efekti näkyy toisinaan kotonakin treeneissä, jos ratsastaja ei nyt jostakin syystä pysty rentoutumaan tai muuten vain kärsii huonosta päivästä ja erehtyy tämän kireyden tuomaan mukanaan Erkin selkään. Monet kerrat talliporukan kanssa on tullut naureskeltua sitä kuinka tämän orin kanssa on vain pakko työntää ne mieltään painavat asiat ainakin hetkeksi taka-alalle.

Jokaisessa hevosessa on aina jotakin vikaa tietenkin, joten ei Erkkikään ole ikävä kyllä täydellinen hevonen. Hieman turha uteliaisuus tahtoo tehdä orista hieman rasittavan. Turpa täytyy tunkea joka paikkaan aina vaikka kuinka kieltäisi ja komentaisi. Tämän takia yleinen suositus onkin, että orin ottaisi hoitotoimenpiteiden ajaksi käytävälle seisomaan tai sitten kiinnittää karsinassa johonkin suhteellisen lyhyelle narulle, jotta vältyttäisiin isommilta haavereilta.

NJ'n alaiset näyttelyt

19.10.2017 (kutsu), lk 1 bwp-o - 2/7 IrtoSERT

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3358.48
Tahti ja irtonaisuus: 4023.76
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00


KRJ Kouluratsastus taso 11/11