Illegitimate

Stanislas '88
"Stan"

VH17-076-0014

belgianpuoliverinen (bwp), ori, 167cm
s. 6.3.2016, 8v.
kouluratsastus, ko Grand Prix
kasvattaja Illegitimate, BE
omistaja Helo (VRL-13822)

20.10.2017 KTK-II 20 + 19 + 17 + 21 = 77p. / KTK-II
10.02.2018 First Champion (69,444 %) 10 / 4.5 / 6.5 / 3 / 7.5 / 7.5 / 6.5 / 7.5 / 9.5
13.07.2018 VIR MVA Ch
i. Spectre
m, holst, 167cm
KTK-I, KRJ-I, VPVL-I
ii. Spectron evm
m, bwp, 169cm
iii. Sipico evm
iie. Triumpha evm
ie. Nectra evm
trnkm, bwp, 166cm
iei. Hyperior evm
iee. Neran evm
e. VIR MVA Ch Éponine
rt, bwp, 167cm
KRJ-I, KTK-II, Quintessential
ei. Norbert evm
rt, bwp, 169cm
eii. Wilfried evm
eie. Rosetteevm
ee. Fantine evm
prt, bwp, 165cm
eei. Athas evm
eee. Florence evm

Jälkeläiset

o. Sébastien '88

Vaikka Stan ei maastakäsinkään vaikuta mitenkään maailman helpoimmalta hevoselta, vaan melko työläältä tapaukselta, silti monet yllättyvät siitä, kuinka hankalaksi ratsastaa ruunikko paljastuukaan. Se ei anna mitään ilmaiseksi ja ratsastajan on osattava asiansa välttääkseen taistelemisen ja siitä seuraavan varman tappion Stanilla ratsastaessaan.

Osaamattomampi tai kovakouraisempi ratsastaja ajautuu helposti orin kanssa vetokilpailuun. Ruunikon ratsastajan täytyy osata ratsastaa ilman liiallista ohjaan tukeutumista, orin provosoimiseen vetokilpailua varten ei paljoa tarvita. Vaikka ratsastaja, kokemattomampi sellainen, osaisi olla lähtemättä tappelemaan ohjasta, tunnistaa Stan kokemattoman ratsastajan ja tekee parhaansa työntekoa vältelläkseen. Tästä syystä orin selässä istuukin lähes poikkeuksetta kokenut ammattilainen. Kun orin selässä on ratsastaja, joka tietää mitä tekee, on Stan upeaa seurattavaa. Ratsastaja joutuu tekemään paljon töitä, edes ammattilainenkaan ei pysty tekemään Stanista automaattia, mutta katsojan silmä lepää hienosti liikkuvaa oria seuratessa!

Maasta käsiteltäessä tulee ihmisen olla päättäväinen. Stan testaa jatkuvasti rajojaan, sekä käsittelijänsä kärsivällisyyttä ja jos ori pääsee niskan päälle, ei se ole mukavaa, eikä kyllä turvallistakaan. Joskus Stanin luonteen positiivisia puolia miettiessä joku totesi orin olevan yhtä hankala niin kotona kuin kilpailuissakin. Stanin kohdalla kyse on suuresta kohteliaisuudesta, kukaan ei suostuisi koskemaan siihen edes pitkällä tikulla, jos ori olisi kilpailuissa vieläkin työläämpi kuin kotona. Kotoa lähteminen aiheuttaa kuitenkin vähintään pienen draamanpoikasen. Stan ei varsinaisesti hevosautoa pelkää, mutta muutenkin hankala ori ei nyt vain tykkää lastaustilanteesta ja aiheuttaa käsittelijälleen lisää harmaita hapsia.

Ketju suuhun, raippa käteen. Muuten ei Stania kannata taluttaa, saati lastata. Hoitaessa ori pysyy paikoillaan, kunhan se on molemmilta puolilta sidottu, mutta eläinlääkärin saapuessa paikalle on kaikille mukavampaa, jos Stan hoidetaan rauhoitettuna. Tavanomaisista hoitotoimenpiteistä ruunikko ori ei sano juuri mitään, mutta peseminen niin sienellä kuin letkulla on sille suorastaan kirosana. Vatsan alunen ja jalkojen väli ovat erityisen kauheita, eikä orin päähän saa koskea edes sienellä. Varustaessa satulanvyön kiristys saa aikaiseksi vihaisia hännänheilautuksia ja jalanpolkemista, mutta kunhan sitä ei tee liian äkkinäisesti, ei maailma siihen kaadu.

NJ'n alaiset näyttelyt

19.10.2017 (kutsu), lk 2 bwp-o - 1/6, BIS4, MVA-sert
12.11.2017 (kutsu), lk 1 bwp-o - 2/7, irtoSERT
15.02.2018 (kutsu), lk 1 pv-orit 3/11, irtoSERT

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.81
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3172.42
Tahti ja irtonaisuus: 3735.78
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00


KRJ Kouluratsastus taso 11/11

00.00.0000 Valmennus

Kirjoittanut V. Valmentaja

Have my breakfast spaghetti yarn this human feeds me, i should be a god, and hate dog, and step on your keyboard while you're gaming and then turn in a circle yet destroy couch as revenge. Attack feet missing until dinner time claws in your leg refuse to leave cardboard box. Steal the warm chair right after you get up present belly, scratch hand when stroked hunt anything that moves, for lick the curtain just to be annoying. Eat owner's food fall asleep on the washing machine and chase imaginary bugs, and sit and stare. Stare out the window sleep on dog bed, force dog to sleep on floor. Kitten is playing with dead mouse attack the dog then pretend like nothing happened, chirp at birds so sleep on keyboard, for eat grass, throw it back up so hack up furballs. Roll on the floor purring your whiskers off going to catch the red dot today going to catch the red dot today meow all night having their mate disturbing sleeping humans. Lick the curtain just to be annoying missing until dinner time, and meowwww run in circles. Lie on your belly and purr when you are asleep jump launch to pounce upon little yarn mouse, bare fangs at toy run hide in litter box until treats are fed. Pee in the shoe need to chase tail.