Willa Karella

Urheiluhevosia, joilla on pulleat mahat ja paksu, paksumpi talvikarva

Olemme vuonna 2016 perustettu suomenhevosia kasvattava pienehkö siittola. Ajatus omasta, kotimaassa sijaitsevasta tallista syntyi, kun kiiltäväkarvaiset olympiatason puoliveriset alkoivat tulla korvista ulos ja kaipasin harrastukseeni enemmän rentoutta ja realistisuutta. Täällä perisuomalaisen korven keskellä, lumimyrskyjen pauheessa ja pakkasten paukkeessa minulla on se puuttuva palanen, tämä vaatimaton rotisko nimeltään Karella.

Sijaitsemme Lapin sydämessä, siellä missä tunturit kohoavat jyrkkinä ja mahtavina, missä porot viilettävät pitkin maita ja mantuja villeinä ja vapaina ja missä luonto on aina läsnä (kesällä itikka-armeijat, talvella kaksimetrinen lumihanki).

Toimintamme pyörii erityisesti koulupainotteisten ratsujen ympärillä, mutta kuten tavallista, suunnitelma koulupainotteisesta pientallista levisi käsiin jo alkuvaiheessa, ja nyt tallista löytyy melkein kaikkia painotuksia. Emme ole turhan valikoivia hevosten suhteen, vaan vallattomaan joukkoomme mahtuu niin ihmissyöjiä, parantumattomia herkkupeppuja kuin ehtoja prinsessojakin, joiden asenneongelmat eivät tunne rajoja.

Salazar VRL-14414

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Salazar
Etusivun koristekuva © VRL-04373