Willa Karella

Uhmakas Piirakka


© Cherie, CC BY-NC 2.0

SukupuoliTamma Rotu Suomenhevonen
Syntymäaika 13.07.2016 Kasvattaja Uhmatun talli (evm)
Rekisterinumero VH16-018-2573 Omistaja VRL-14414
Koulutustaso VaB Painotus Koulupainotus

Luonnekuvaus

Piru on topakka täti, joka jakelee mielipiteitään oikealle ja vasemmalle, jättäen jälkeensä kyyneliä ja pahaa tuulta, missä ikinä vain liikkuukin. Ruunikko on ylimielisyyden multihuipentuma ja tykkää katsella ihmisiä nenän vartta pitkin. Jos tamman kanssa haluaa tulla toimeen, on paras neuvo unohtaa siirappiset ystävyyssuhteet ja ottaa kovat keinot käyttöön. Kun Pirun lujaan luontoon vastataan samalla mitalla, se ymmärtää olla hyppimättä silmille.

Hoitaessa suomenhevonen on äkäinen, eikä juuri nauti paijaamisesta ja puunaamisesta. Se kannattaa sitoa kiinni hampaallisten protestointien ehkäisemiseksi. Herkkänahkainen ei tämä otus suinkaan ole, vaan maailman meno nyt muuten vain tuntuu ottavan koville ja ihan tavalliset toimenpiteet saavat aikaan kiukkuisia reaktioita. Hoitaminen on turvallista riimunnarun kanssa, sillä Piru ei ole (ainakaan vielä) keksinyt potkupeliä vaan uhittelee pelkillä näykkäisyillä. Varustamisessa mitataan hoitajan lihaskuntoa, sillä pullisteleminen satulavyötä kiristäessä on ruunikon bravuuri.

Maasta käsin tamma on vastahakoinen käsiteltävä, liikkuu narun päässä hitaammin kuin kilpikonna ja aina mahdollisuuden tullessa yrittää saada suuhunsa jotain syötävää. Oikotie onneen on herkut, joilla houkuttelemalla Piru menee ihan minne vain, jopa traileriin. Ilman makupaloja pärjää vain jos uskaltaa komentaa niin napakasti, että se uppoaa jopa tämän tamman päähän.

ratsastus

kisat

Suku

i. Uhitella
Lisätietoa
ii. Uhmuri-Muri iii. Vastaanvänkääjä
iie. Huonotuuli
ie. Kamala Kiusa iei. Tiuskina
iee. Voivostella
e. Pahanjuuri
Lisätietoa
ei. Raivari-Rami eii.Ilkikuri
eie. Tuomiopäivä
ee. Tuimastiina eei. Kauhistus
eee. Mörrinmurri

Sukuselvitys tulossa!

Kilpailukalenteri

KRJ

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Salazar
virtuaalitalli/virtuaalihevonen